Polentina štručka s špinačo in rikoto s Pelagonia Lutenico

  • Serviranje: 4
  • Čas priprave: 40 min

Špinača in rikota sta zelo pomembni sestavini v Makedoniji. V mnogo pekarnah po Makedoniji boste našli ti dve sestavini v domačih pitah ali kruhih. Ta recept je sestavljen iz preproste mase podobne kot za muffine, vendar z dodatkom polente nadomestimo nekaj moke in rezultat je prefinjena in na izgled težja tekstura. Soljena rikota se odlično poda s Pelagonia mezam.

Navodila

Sestavine

  1. 237ml mleka
  2. 60ml olivnega olja
  3. 1 jajce
  4. 120g navadne moke
  5. 60g polente
  6. 2 žlički pecilnega praška
  7. 60g rikote
  8. 50g špinačinih listov
  9. Sol in Poper
  10. Pelagonia Ajvar ali Lutenica

Sorodni recepti